23948sdkhjf

Omexom får fortsatt förtroende

Umeå Energi ger Omexom fortsatt förtroende i sin kraftfulla spänningshöjning av elnätet i Umeå-regionen. Senaste uppdraget som har tilldelats är 170/12 kV fördelningsstation i Österteg.

- Omexom har tillfört både ljus och energi genom sitt kompetenta och engagerade sätt att arbeta i vår pågående spänningshöjning och omfattande förstärkning av nät och anläggningar i Umeå-regionen. Ett gott samarbete som bygger på en öppen dialog med ett gemensamt mål att erbjuda en trygg, hållbar och långsiktig infrastruktur till stadens alla användare av el, säger Thomas Rehnberg, anläggningsutvecklare regionnät inom Umeå Energi.

Det nya uppdraget avser en totalentreprenad för uppförandet av en ny fördelningsstation, Österteg 170/12 kV, där den nya stationen ersätter en befintlig 170/45/12 kV station i området. I uppdraget ingår även ansvar för bland annat mark- och schaktarbeten samt en stationsbyggnad med separata rum och celler för teknisk utrustning som exempelvis transformatorer, shunreaktor, ställverk och kontrollanläggning. 

- Självklart känns det stimulerande att Umeå Energi vill förlänga vårt samarbete och att de uppskattar våra tekniska lösningar i tidigare leveranser. Det ger en kontinuitet i projektet, och jag vill även lyfta fram vårt goda samarbete med övriga underentreprenörer, där det är extra kul att vårt systervarumärke Eitech bidrar med sin specialistkompetens inom installation, säger Anton Nilsson, projektledare Omexom Umeå.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125