23948sdkhjf

Samarbete för ökad cyber- och transportsäkerhet

Nu samarbetar Alstom och Airbus CyberSecurity för att cyber- och transportsäkra transporter av järnvägsgods. 

Genom partnerskapet ska det utvecklas nya lösningar och tjänster åt järnvägsoperatörer. Kombon av Alstoms innovationer och expertis inom järnvägstransporter och Airbus CyberSecuritys service och expertis för att säkerställa säkerheten för industriella informationssystem tros bli en lyckad affär. 

- I samband med ökande globala cyberhot inom alla sektorer strävar Alstom efter att på bästa sätt skydda sina och sina kunders tillgångar så effektivt och så tidigt som möjligt. Samarbetet mellan Alstom och en beprövad specialist som Airbus CyberSecurity kommer att säkerställa användning av och framgång för grön rörlighet över hela världen i framtiden, säger Eddy Thesee, vice vd för Cybersecurity på Alstom.

Under samarbetspartnerskapet delger Alstom sin kunskap om design, tillverkning, drift och underhåll av järnvägssystem. 

- Som specialist på cybersäkerhet för industrisystem, särskilt inom transportsektorn, är vi angelägna om att bidra till att säkra informationssystemen för järnvägssektorn tillsammans med Alstom, säger Nicolas Razy, chef för Airbus CyberSecurity Frankrike. 

Airbus CyberSecurity kommer däremot att bidra till gemensamma offerter med tjänster och lösningar inom säkerhetsövervakning av järnvägssystem genom företagets olika centra för säkerhetsoperationer, även kallat SOC. 

Samarbetet ligger rätt i tiden, då järnvägsföretagen under de senaste åren har utvecklat ambitiösa digitala strategier. Järnvägsföretagen har sammankopplat informationssystem som kombinerar IT, driftsteknik och Internet of things när det gäller hanterings- och kontrollsystem för tåg, metrotåg och spårvagnar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095