23948sdkhjf

Efter stoppet: Minskning av akuta underhåll

SCA Munksund stannar sina pappersmaskiner på söndag för ett 10 dagars långt stopp.

Underhållsstoppen brukar genomföras under våren, men under de tre senaste åren har de genomförts på hösten för att synkronisera med stopp på SCA:s andra enheter. 

- Det är inne på renseriet som en del av linje ett ska byggas om och så kommer vi även att byta ut en av våra blåstankar i kokeriet. Det handlar om reinvesteringar där vi ser att vår anläggning börjar bli i det skicket att delar behöver bytas ut, säger fabrikschefen Jens Riglert till Piteåtidningen. 

Under stoppet kommer SCA Munksund att ta in cirka 500 entreprenörer, främst från Norrbotten och norra delarna av Västerbotten. Detta görs av taktiska skäl. 

- När entreprenörerna kommer från närområdet minskar både transporter och behov av logi, säger Jens. 

Trots att restriktionerna i samhället börjar lätta kommer SCA använda sig av samma åtgärder som tidigare stopp under pandemin. Något som är av högsta prioritet är att hålla avstånd till varandra inne i fabriken. 

- Vi kommer att fortsätta med zonindelning. Jobbar man inom ett visst område är det där man ska vistas. Det finns ett givet färdstråk till barackerna där man har sin matplats. På det sättet håller vi isär arbetsgrupperna. Lunch och fikatider delas upp så att det inte uppstår trängsel någonstans, säger Jens.

Efter det genomförda stoppet kommer brukets medelkapacitet att höjas. 

- Med de åtgärder vi gör nu minskar vi också behovet av akuta underhåll i framtiden, berättar fabrikschefen Jens.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078