23948sdkhjf

Den nya appen fyller behov inom riskarbete

Roofac som är experter på fallskydd och arbetar inom flera olika affärsområden som har med höghöjdsarbete att göra. I sitt dagliga arbete har de behov av funktioner som fram tills idag inte har funnits i digitala utförande. Därför bestämde sig Roofac för att ta fram en plattform som samlade dessa funktioner på ett och samma ställe och dessutom gratis.

Roofac insåg att de digitala funktioner som de själva saknat på marknaden skulle kunna hjälpa många människor i deras arbete, i många typer av arbetsområden. Av den anledningen skapades appen som kommer att ge deras kunder och andra i branschen en enklare vardag.

Riskanalys, räddningsplan, certifikat, utrustning och montagekontroll för RSS fallskyddsräcke är de fem punkterna som utgör funktionerna i Roofac App. När arbete med stora risker utförs kräver Arbetsmiljöverket både en riskanalys och räddningsplan som ska kunna uppvisas vid en inspektion. 

- Det kan vara svårt att veta hur man tar fram en riskanalys eller en räddningsplan. Det är dessutom inte alla som vet att man måste göra detta inför varje projekt. I Roofac App är det superenkelt, det är några ja/nej-frågor man svarar på och sedan genereras en pdf. Utifrån sina svar får man också förslag på åtgärder att vidta. Pdf-filen sparas i appen och kan sedan visas upp vid behov, förklarar Peter Tagner, säljare Roofac.

Roofac app kan användas vid arbete på hög höjd, men även inom fler områden. När du klickat in dig i appen får du välja mellan områden som till exempel arbete i vindkraftverk, arbete med drunkningsrisk, arbete i slutna utrymme och snöskottning på tak med mera.

Det är inte bara vid arbetet på hög höjd som du har nytta av Roofac App och kan göra dessa riskanalyser och räddningsplaner. När du klickat dig in i appen får du välja mellan områden som till exempel arbete i vindkraftverk, arbete med drunkningsrisk, arbete i slutna utrymme, snöskottning på tak med mera.

Vilka är Roofac? 
Roofac är ett svenskt företag som är specialister på industriklättring och fallskydd. Företaget startades 2010 och har kontor i både Stockholm och Karlstad. Deras fem affärsområden är utbildning, fallskydd, uthyrning, industriell klättring och vindkraft. Roofac arbetar främst mot industri och fastighetsbranschen, och när deras yrkesklättrare åker ut på uppdrag är det allt ifrån inspektioner, underhållsarbeten och reparationer på svåråtkomliga platser.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094