23948sdkhjf

Storbrand under planerat underhållsarbete

Under gårdagen började det brinna i fjärrvärmeverket i Vansbro - bolaget tror att det sannolikt inte kommer att påverka fjärrvärmekunderna bestående av industrier och privatpersoner i Vansbro.

- Vi räknar med att allt är i gång som vanligt inom några dagar, säger Tommy Persson, regionchef för fjärrvärme på Solör Bioenergi AB som äger anläggningen.

Den stora branden startade i ett pannrum på fjärrvärmeverket vid Brosågen i Vansbro. Det brann kraftigt i både väggar och tak, men runt elvatiden på tisdagen var elden under kontroll.
Företaget Solör Bionergi driver fjärrvärmeanläggning både vid Brosågen och Grönalid.

Under tisdagen pågick planerat underhåll av fjärrvärmeverket vid Brosågen.

- Vi hade ett planerat underhåll på Brosågen som gjorde att vissa kunder var utan fjärrvärme under dagen, men det har inget med branden att göra. Kunderna påverkas inte av den, säger Tommy.

Nu väntar anläggningen på att kunna sätta igång strömmen igen.

- Branden är släckt och bevakas av räddningstjänsten. Vår personal kommer att vakta i natt så att det inte finns någon kvarstående glödbrand, säger Tommy.

Det var vid halvsextiden på tisdagsmorgonen som förbipasserande uppmärksammade att det slog ut lågor från en byggnad på Solör Bioenergi fjärrvärmeanläggning, alldeles vid infarten till Vansbro. När räddningstjänsten kom fram brann det kraftigt, det kunde räddningsledare Henric Helander bekräfta till Dalademokraten.

- Bränder i den här typen av industri är alltid förenat med risk. Dels finns det gasflaskor som utgör en explosionsrisk, dels är det risk för dammexplosioner, säger Henric Helander.

Den huvudsakliga insatsen har varit att förhindra spridning av branden in till produktionen, där det finns damm som är lättantändligt.

- Det har inte varit någon fara för samhället men för vår personal om branden skulle spridit sig, sade Henric Helander.

Ingen person kom till skada under branden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094