23948sdkhjf

Praktiska lösningar är sista steget för bättre underhåll

När man installerar och servar komplexa produkter räcker det inte med en bra datamodell. Om informationen inte är enkel att hantera och komma åt, blir det komplicerat ändå. Etteplan, har med sin nya tjänst Etteplan Howto, funnit en lösning på problemet.

Enkel tillgång till information är viktigt vid installations-, underhålls- och servicearbeten. Det finns undersökningar som tyder på att lösningar för att hantera information ger stora effektivitetsvinster. Service- och installationstekniker lägger ofta ner 40 procent av sin arbetstid på att leta efter information kring vad för arbete som ska göras och hur arbetet ska utföras.

Många branscher ligger i framkant när det gäller informationshanteringslösningar. Problemen uppstår oftast i den praktiska användningen. Tekniföretaget Etteplan vill underlätta detta med tjänsten Etteplan Howto, en lösning som kan köras så väl som en publik molntjänst, lokalt installerad tjänst eller i en hostingmiljö.

Eric Tengstrand som är global ansvarig för tjänsteleverans på Etteplan beskriver ett ofta förekommande problem med lösningar som finns som stöd för installation, service och underhåll:

– Produkter förändras under sina livslängder. Ta till exempel en truck på ett lager, efter tio år kanske den inte har kvar någon originaldel. Om inte stödsystemen uppdateras i takt med förändringarna förlorar de sitt värde. 

Automatiska uppdateringar av information är en nyckelfunktion i Etteplan Howto. I det dagliga arbetet kan det underlätta för en installatör som behöver tillgång till information eller en tekniker som arbetar med felsökning. 

– Många företag måste hantera stor personalomsättning och andra problem med bemanning i dag. Då blir det extra viktigt att personalen har smidig tillgång till information, säger Eric.

Om Etteplan
Etteplan är ett finskt företag med verksamhet över hela världen. Bland befintliga kunder förekommer Sandvik och Axis Communications. 

Etteplan erbjuder lösningar för mjukvara och inbyggda system, maskin och anläggning samt teknisk dokumentation till världsledande företag inom tillverkningsindustrin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11