23948sdkhjf

Svevia får ännu ett uppdrag

Det senaste uppdraget Svevia har erhållit är driftområde Svenstavik. På uppdrag av Trafikverket ska Svevia underhålla 958 kilometer väg. 

Svenstaviks vägnät består till stora del av lågtrafikerade landsvägar, men också vältrafikerade E45.

– I området finns flera fjällvägar med sina speciella utmaningar av nyckfulla väderförhållanden. I övrigt domineras området framförallt av vägnätet kring södra delen av Storsjön där är det mer låglänt med mycket jordbruksbygd. Den stora pulsådern är E45 är där alla söder- och norrgående industritransporter genom inlandet passerar. Den är också ett turiststråk, sommar som vinter. Vintertid ökar belastningen på väg 321 med skidturister på väg till och från Åre, säger Anders Lindholm, Svevia.

Uppdraget omfattar drift och underhåll av de statliga vägarna. Året om, dygnet runt. Under vintern ska vägarna snöröjas och halkbekämpas. Under sommaren utförs underhåll som lagning av skador i vägarna, vägräcken och att vattnet obehindrat kan passera genom vägtrummor. 

– Många förknippar vår beredskapstjänst med vintern då vi kallar ut plogbilar och halkbekämpar alla tider på dygnet. Men även sommartid finns det alltid någon som dygnet runt håller koll på vägarna i Svenstavik. Vi rycker ut om det hänt något längs vägen. Det kan vara allt från en nerkörd vägskylt som behöver återställas, till att samarbeta med räddningstjänsten i samband med olyckor, eller att ta undan ett nedblåst träd eller något som trillat från ett släp och som utgör ett hinder längs vägen, säger Anders. 

Svenstavik gränsar till driftområde Krokom, Lite och Ånge där Svevia också har uppdraget som vägentreprenör. Kontraktet för Svenstavik sträcker sig över fyra år och har möjlighet till två års option. Avtalet är värt cirka 38 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.753