23948sdkhjf

Sweco tänker om

Sweco Sverige förändrar sin organisation för att öka i tillväxt och stärka sitta erbjudande.

Sweco Sverige, Swecos största affärsområde, med cirka 6 000 medarbetare över hela landet gör nu förändringar i organisationen. Målsättningen är att skapa förutsättningar för ökad tillväxt, inom bland annat digitalisering och den gröna omställningen av samhället.
Inom samhällsbyggnadssektorn driver hållbarhet och digitalisering på utvecklingen.

- Vi ser ett högre tempo i förändringarna och en ökad komplexitet i våra kunders frågeställningar, något som den senaste tidens debatt om alltifrån cementbrist till översvämningar är tecken på. Samtidigt skapar den växande efterfrågan inom både hållbarhet och digitalisering stora möjligheter för oss att bidra med vår kompetens, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige

Organisationsförändringar kommer leda till förbättringar för Swecos kunder samt stärka deras leverans i andra projekt.

- I det korta perspektivet ser vårt tjänsteerbjudande ut precis som igår, men på längre sikt är vår ambition att den nya organisationen skapar förutsättningar för ökad tillväxt både i befintliga och nya kundsegment och tjänsteområden, som fortsätter matcha våra kunders behov och ger våra medarbetare ytterligare utvecklingsmöjligheter. Vi är redo att möta framtiden, säger Ann-Louise.

Från och med den 1 september är de nya divisionerna och ansvariga divisionschefer:

Sweco Architects, Ulla Bergström

Buildings, Tomas Holmgren

Digital Services, Christina Skogster Stange

Energy & Industry, Conny Udd

Environment & Planning, Martina Söderström

Transport, Anna Yman

Divisionscheferna ingår i Sweco Sveriges ledningsgrupp. Divisionerna är nationella och består i sin tur av drygt 20 affärsenheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079