23948sdkhjf

Infrastrukturen ska skyddas - ännu mer genom förvärv

Nu har Geomatikk förvärvat 100 procent av aktierna i Kraftservice i Norden. Geomatikk satsar just nu på tillväxt genom förvärv och köpet av Kraftservice är en bra början på tillväxtresan.

Geomatikk har omdefinierat marknaden för skydd av infrastruktur i Sverige. Bland kunderna finns Sveriges största fiber-, el- och telenätägare. Ambitionen är att ha störningsfria ledningsnät. Genom det nya förvärvet stärks båda bolagen, eftersom båda parters befintliga kunder kan erbjudas en mer övergripande lösning.

- Kraftservice är ett innovativt företag som vi har samarbetat med på ett bra sätt i flera år, säger Geomatikks vd Petter Holmberg och tillägger: 

— Vi ser flera synergieffekter för båda parter och våra kunder, inom såväl kundadministration som i fält.

Geomatikks nya förvärv Kraftservice i Norden är baserat i Härnösand och är verksamma bland annat inom ledningsanvisning, inmätning och besiktningar av nätinfrastruktur. Bolaget har varit verksamma i tolv år, är tio anställda och har en stabil kundbas för de tjänster som erbjuds. 

- För oss känns det som ett naturligt steg att gå ihop med Geomatikk. Vi har kompletterande verksamhet och kan också bredda kompetensen inom Geomatikk med besiktningstjänster, säger Henrik Sellergren, Kraftservice.

Efter Geomatikks rekordår 2020 och med Hg Capital som ny majoritetsägare från februari 2021 fokuserar Geomatikk-gruppen nu på tillväxt genom förvärv. Köpet av Kraftservice är ett steg i denna tillväxtstrategi.

Verksamhetsövergången beräknas vara klar den förste oktober. Kraftservice kommer successivt integreras med Geomatikk vad gäller kundadministration och företagsnamn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094