23948sdkhjf

Fortsatt underhåll på vägarna i Blekinge

Svevia får fortsätta att sköta underhållet på vägarna i Blekinge. Underhållsarbetet görs på uppdrag av Trafikverket och totalt är det 1 851 kilometer väg som ingår i uppdraget.

Under vintern är det främst snöröjning och halkbekämpning som ska utföras. Sommartid utför Svevia löpande vägunderhåll, som exempelvis att att lag sprickor och hål i vägbanan, sköta om vägmärken och vägräcken med mera. 

- Trots att Blekinge till ytan är ett ganska litet område rymmer det flera olika landskapstyper. Vi har både skärgård, öppna slätter, jordbrukslandskap, skogs- och inlandsmiljöer. Förutom E22 som är områdets självklara pulsåder så har vi ett antal större städer med några riksvägar som leder norrut med lite större trafikintensitet, säger Pär Edgren, Svevia.

I Svevias roll som vägentreprenör ingår det att året om och dygnet runt bevaka väglagret. Utöver det ska löpande inspektioner göras för att se till att vägarna är säkra och framkomliga. Dygnet runt finns beredskap.

- Utifrån olika system och vädertjänster får vi löpande rapporter om temperatur, väglag och nederbörd för området. Vintertid skickar vi ut halkbekämpnings- och snöröjningsresurser utifrån de krav som Trafikverket har ställt i kontraktet, men även sommartid finns det beredskap, fortsätter han. 

Vägnätet inom driftområdet består av 1 851 kilometer med i huvudsak belagda vägar. Cirka 40 kilometer är grusväg. Kontraktet sträcker sig över fyra år och är värt cirka 59 miljoner kronor per år. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109