23948sdkhjf

Partnerskap för bättre vägar

Klimator har ingått ett partnerskap med Autori, en ledande aktör inom digitala tjänster för vägunderhåll i Finland. Tack vare partnerskapet etablerar Klimator sig nu i Finland.

Svenska Klimator är ett mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer. Den ena är dataplattformen Road Condition Data som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 72 timmar fram i tiden. Den andra patenterade lösningen är sensorteknologin Ahead som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden.

 Parterna passar varandra som handen i handsken, då Autori är en ledande aktör inom digitala tjänster för vägunderhåll i Finland. Autori kommer att distribuera Klimators tjänst, Road Status Information, till finska myndigheter och vägentreprenörer. På så sätt möjliggörs en mer effektiv och miljövänlig vinterväghållning längs de finska vägarna. 

Båda parter har som ambition att genom ett fördjupat partnerskap bidra med gemensamma lösningar som ger mervärde åt fler kunder i både Sverige och Finland. 

- Ett stort och viktigt steg för Klimator att etablera ytterligare länder för våra väglagsprognoser och Saas-lösning RSI och få växa vidare med en av Finlands starkaste aktörer som vår partner. Finland är en intressant marknad där både kommuner och myndigheter visar stor intresse för alla möjligheter i vår programvara för att både spara resurser och bidra till en smart klimatomställning, säger Emil Danielsson, affärsområdesansvarig för winter maintenance hos Klimator. 

Autoris vd Keijo Pulkkinen ser också positivt på samarbetet. 

- Autoris samarbete med Klimator medför att vi kan erbjuda våra kunder i Finland ännu mer mångsidig och konkurrenskraftig produkt, som möjliggör ytterligare effektivitet, kvalitet och miljövänlighet i driftkontrakten, säger Keijo. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079