23948sdkhjf

Rejlers stöttar när stadsnätet ska driftsäkras

Rejlers har vunnit uppdraget att hjälpa Kumbro Stadsnät med att öka driftsäkerheten i verksamheten. Med sin expertis ska Rejlers bidra med nulägesanalys och ta fram korrekta underlag för driftsäkerhetsarbetet.

Rejlers uppdrag hos Kumbro Stadsnät beräknas pågå fram till årsskiftet med möjlighet till ytterligare åtaganden. 

Digitaliseringen av samhällsnyttiga och kritiska funktion går i rasande fart. Både myndigheter och kunder ställer allt högre krav. Tanken med de skärpta kraven är att säkerställa att driftsäkerhetsarbetet kan bedrivas långsiktigt, kontinuerligt och systematiskt så att att stadsnäten uppfyller säkerhetskraven för drift.

Rejlers roll i projektet är att stödja Kumbro Stadsnät i arbetet med att ta fram korrekta underlag för arbetet, i form av exempelvis risk och sårbarhetsanlys, kontroller och dokumentering. De ska även vara behjälpliga vid ansvarsfördelning, handlingsplaner och kontinuitetsplaner. Själva driftsäkerhetsarbetet omfattar både normala driftförhållanden och extraordinära händelser.

- Rejlers har en gedigen kunskap om stadsnäten och vad som krävs för att höja driftsäkerheten i synnerhet, men också säkerhetsarbetet i ett bredare perspektiv, vilket känns tryggt, säger Niklas Stefansson, tillförordnande verksamhetschef på Kumbro Stadsnät.

- Vi är glada över förnyat förtroende från Kumbro och ser fram emot att samarbeta i projektet och bidra till att framtidssäkra verksamheten, säger Niklas Siljeblad, divisionschef på communication och security på Rejlers. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109