23948sdkhjf

Bra kvartal för vägunderhålls-bolaget

Svevia fortsätter att växa lönsamt och såväl nettoomsättning som rörelseresultat förbättrades i kvartalet.

Rörelseresultaten för perioden uppgick till 122 miljoner kronor och för rullande tolv månader till 373 miljoner kronor. 

Ökningen genererades i alla divisioner - drift, industri, anläggning och samt i dotterbolaget Arento. Orderingången minskade men orderstocken var däremot stabil och uppgick till 11 miljarder kronor. 

- Jag är stolt över att vi fortsätter prestera goda resultat. Det är våra kompetenta och engagerade medarbetare som är vår viktigaste framgångsfaktor i detta arbete, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef Svevia.

Svevia har som ambition att vara en attraktiv arbetsgivare med en arbetsmiljö där alla känner sig välkomna och trivs. Ambitionen är att det ska finnas utvecklingsmöjligheter för alla medarbetare.

– Vi har därför beslutat att hela Svevia ska mäta förekomsten av machokultur med hjälp av Byggchefernas machoindex. Vi vill sätta extra fokus på kultur- och jargongfrågor för att kunna utveckla våra arbetsplatser samt bidra till en positiv förändring av branschen som helhet. Genom att medvetandegöra beteenden och mäta förflyttningar kan vi skapa en verklig förändring i vardagen, fortsätter Anders Gustafsson.

Pandemins grepp om samhället har inte påverkat Svevias verksamhet och lönsamhet. Svevia tror kunna möta samhällets behov av moderna, säkra och hållbara lösningar. 

- Det är genom vårt ökade fokus på hållbarhet som vi säkrar en fortsatt lönsam tillväxt, säger Anders. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094