23948sdkhjf

Stärks inom drift och underhåll genom förvärv

Solör Bioenergy Group meddelar att de framgångsrikt har förvärvat fjärrvärmeverksamheten i Sverige och Norge från Veolia Nordic.

Förvärvet av Veolia Nordics verksamhet Utility Solutions omfattar energiproduktion samt drift och underhåll på flera platser i Sverige och Norge. Solör kommer också att ingå i drift- och underhållsverksamheten inom kommunal vatten- och avloppsrensning. De kombinerade aktiviteterna kommer att komplettera Solörs erbjudande till kunderna.

- Med detta förvärv fortsätter vi att genomföra vår definierade tillväxtstrategi inom miljövänlig och hållbar infrastruktur i Norden. Förvärvet kommer att ytterligare stärka Solör Bioenergys position som en av de ledande leverantörerna av fjärrvärme- och infrastrukturtjänster i Sverige, säger Martinus Brandal, styrelseordförande och vd för Solör Bioenergy-gruppen. 

Energileveranserna i den förvärvade verksamheten uppgår till 180 GWh årligen. 

- Efter att ha kombinerat vår verksamhet tror vi att Solör ytterligare kan stärka sin relation till kommunala och industriella kunder, möta ökad efterfrågan på kombinerade infrastrukturtjänster bland kunderna och fortsätta att hjälpa kommunerna att upprätthålla och förbättra sin infrastruktur, säger Anders Pettersson, vd och coo Solör Bioenergy Group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078