23948sdkhjf

Varning för utpressningsattacker mot industriella kontrollsystem

Trend Micro har publicerat en ny rapport som pekar på de växande riskerna för utpressningsattacker mot uppkopplade fabriker. Det handlar om ekonomiskt samt mänskligt ödesdigra cyberangrepp som kan resultera i omfattande produktionsstopp, personskada eller att företagskänslig information hamnar i fel händer.

– Industriella styrsystem är ytterst svåra att skydda, och har därför ofta luckor som gör att cyberkriminella enkelt kan få tillgång till känsliga system eller information, säger Jean Diarbakerli, säkerhetsexpert på Trend Micro. 

Trend Micro hoppas på att deras nya rapport kommer att hjälpa företag med uppkopplade fabriker att förstå vikten av att se över sina säkerhetsrutiner och prioritera de insatser som behövs mest.

ICS, även kallat industriella kontrollsystem, är en mycket viktig del av infrastrukturen på fabriker och dessa måste övervakas och kontrolleras i industriprocesser. Om kidnappningsprogram tar sig i in dessa system riskerar verksamheten att stå still i dagar. Risken att ett företags information hamnar på darknet ökar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094