23948sdkhjf

Dags för Underhållsdagarna – del 4 i intervjuserie

Den 17-18 november är det åter dags för Underhållsdagarna. Då samlas underhållsbranschen på Skogshem och Wijk i Stockholm för att lyssna till intressanta talare och ta del av intressanta nyheter från utställare. I en serie intervjuer ger vi dig här en försmak av talarna. Arrangörer av Underhållsdagarna är U&D och Riksorganisationen Svenskt Underhåll.

En av årets talare är Torgny Backlund, Senior business and development på Fortum, som ska hålla föredraget Standarder som stöd vid upphandling.

Hej Torgny, vad kul att du är en av talarna på årets Underhållsdagar. Hur påbörjades din resa inom detta?

Det var under utvecklingen av processen på Fortum som jag förstod vikten av ett standardiserat arbetssätt. Det är viktigt och i vårt fall var det EN 13306 som möjliggjorde denna resa.

Vad har fått dig att brinna för detta ämne?

Vi i Fortum kommer från många olika företag där alla hade sitt sätt att sköta underhållet och målet för alla är att ha en hög tillgänglighet till en korrekt kostnad. Utmaningen var att vi inte riktigt förstod varandra. Vi hade inte samma benämningar på vad och hur vi gjorde på anläggningarna.

Våra aktiviteter pekade på lokala varianter av avtal och riktlinjer så vi kom fram till att vi måste försöka få någon form av standardiserat arbetssätt och vi kom fram till att EN 13306 skulle passa oss då vi har verksamhet i Finland och Sverige.

Nu började vi förstå varandra och vad vi gjorde i våra anläggningar samt inte minst det avhjälpande underhållskostnaderna sjönk.

Vilket budskap vill du att dina lyssnare tar med sig efter ha hört ditt föredrag?

Jag vill delge åhörarna Fortums resa där många företag slås samman till ett stort företag och där underhållet är en viktig del och genom att använda EN 13306 har detta varit möjligt. Vi har idag ett gemensamt underhåll på Fortums anläggningar och en fungerande process för ständiga förbättringar inom underhållet.

För mer information besök gärna Underhållsdagarna

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079