23948sdkhjf

Förenklat underhållsarbete vid glasåtervinning

Träningspass och användning av rätt verktyg var svaret på att ett företag inom glasåtervinning kunde minska sina arbetskraftskostnader för lagerbyte med en faktor fyra och öka livslängden för monterade lager.

Idag bidrar glasåtervinningsindustrin avsevärt när det gäller att spara resurser. Dessa specialföretag spelar idag en viktig roll i denna insats genom att samla in och bearbeta använt glas och leverera det till glasverk som ett sekundärt råmaterial. 

Ett av dessa företag, som driver flera anläggningar i Tyskland har vid varje anläggning ett underhållsteam.

Företagets underhållstekniker är ständigt upptagna eftersom det slipade glasdammet påverkar lagren i bearbetnings- och transportbandssystemen. Det fina dammet tränger in i lagren och förkortar deras livslängd avsevärt. Underhållspersonalen var ständigt upptagna med att byta lager om och om igen, tills underhållsarbetet analyserades. 

Företaget vände sig till NSK som snabbt kunde se potentialen till förbättringar. En viktig åtgärd var en NSK-utbildning för underhållspersonal där specialister från NSK informerade kring hur man monterar och demonterar lager med hjälp av dedikerade verktyg. 

Med hjälp av två dedikerade verktygssatser från NSK för montering och demontering kan underhållspersonalen upprätthålla renhet när de byter lager. Genom kombinationen av slagring och slaghylsa behöver monteringskrafterna inte överföras till lagrets rullelement.

Detta i sin tur motverkar mekaniska skador på rullagret under kallmontering. Som ett resultat av dessa iniativ har arbetskraftskostnaderna för demontering och montering av havererade lager minskat med en faktor på fyra. Livslängden på lagrena har också ökat. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078