23948sdkhjf

ABB prisas för säkerheten vid sitt underhållsarbete

ABB utför underhållsarbete på Outokumpu Stainless Long Products. Outokumpu har nu utsett ABB Motion Service till året säkerhets-entreprenör. Motiveringen är att ABB utför ett gediget säkerhetsarbete som aldrig tummar på detaljerna.

Alla servicearbeten i inudstrin ska göras med säkerhet i fokus. Allra bäst blir det när uppdragsgivare och entreprenörer tar gemensamt grepp kring säkerhetsfrågorna. Outokumpu Stainless Long Products har nu utsett ABB Motion Service till Contractor of the year regarding safety. 

- Säkerhetsarbetet på Outokumpu fungerar riktigt bra. Att vi tillsammans jobbar hårt för att öka säkerheten har gett resultat, och det känns väldigt roligt att vi blev nominerade och fick priset som årets säkraste entreprenör, säger Jens Wickén, teknikchef på ABB Motor- och generatorservice Syd.

ABB Motion Service genomför regelbundet förebyggande och avhjälpande underhåll av maskinparken. Alla servicearbeten som utförs i Degerfors omges av omfattande säkerhetsrutiner där en arbetsmetodbeskrivning som görs av entreprenören innan jobbet och gemensam riskbedömning.

- Säkerheten är alltid nummer ett på Outokumpu – vi tar säkerhetsfrågor på mycket stort allvar. Tack vare arbetsmetodbeskrivningen får vi i förväg information om vad jobbet innebär och om de risker entreprenören tar med till oss. I den gemensamma riskbedömningen på plats fyller vi i och berätta om våra risker. Genom att kombinera de här båda momenten så får vi en fullständig uppfattning om riskerna innan jobbet startar, säger Arto Rousu, tf produktionschef Outokumpu Stainless Degerfors Long Products.

ABB Motion Service utför bland annat vibrationsmätningar under drift, stilleståndskontroller, uppriktningar och balanseringar samt reparationer och utbyten av trasiga delar. Outokumpu menar att ABB genomför varje arbetsuppgift med en gedigen säkerhetsanalys. 

ABB gör med andra ord vad som krävs för att uppfylla Outokumpu Stainless Degerfors Long Products säkerhetskrav. 

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093