23948sdkhjf

Förvärv för att bli marknadsledande inom industriunderhåll

Jernbro stärker upp sina verksamhet när det gäller maskinistallatoner och omlokalisering av produktionslinjer med sitt nya förvärv, 70 procent av aktierna i GMK. Jernbro får nu ytterligare 60 miljoner kronor att läggar till på sin 1,4 miljarder stora omsättning.

I och med förvärvet får Jernbro 50 anställda till. I dagsläget har de 900 anställda.

– Affären innebär att vi stärker vår regionala plattform i främst Västra Götaland med omnejd, men även nationellt på projektbasis, säger Mikael Jansson, vd på Jernbro. 

Han påpekar vidare att tillskottet av kapacitet och kompetens kommer att bidra till Jernbros fortsatta tillväxt mot kunder inom industri och kritisk samhällsinfrastruktur.

- Vi förstärker vår kapacitet och kompetens i en region som är under stark tillväxt och dels så kompletterar GMK vårt affärserbjudande, bland annat inom maskininstallationer och omlokalisering av produktionsutrustningar inom industrier, mellan industrier och även mellan industrier internationellt. Omvänt så kan GMK, via Jernbro, erbjuda ett bredare tjänsteutbud till sina kunder, berättar Mikael Jansson för UochD. 

Håkan Schramm och Mikael Persson, nuvarande ägare på GMK, menar att affären också är ett lyft för GMK. 

– Med Jernbro som ny ägare får vi kraft att utvecklas vidare och att fortsätta vår tillväxt mot nya nivåer. GMK blir också ett bra komplement till Jernbro, särskilt i västra Sverige, säger Håkan Schramm.

Både Håkan Schramm och Mikael Persson blir kvar som delägare och kommer vara fortsatt aktiva i bolaget. Jernbro förvärvar i dagsläget 70 procent av aktierna men har en exklusiv option att förvärva den återstående aktieposten på resterande 30 procent inom ett par år. 
Utöver arbete med maskininstallationer och omlokalisering av produktionslinjer, jobbar GMK också med underhållstjänster och serviceinsatser inom svets och smide. Deras huvudsakliga kunder återfinns inom processindustrin, verkstadsindustrin samt inom energi- och byggsektorn. 

- Vi ser goda möjligheter till fortsatt tillväxt på marknaden, särskilt i takt med att den samlade kompetens som de anställda inom Jernbro representerar blir alltmer unik och svårfunnen, berättar Mikael Jansson för UochD

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141