23948sdkhjf

Intec fortsätter tillväxtresan

Instalcos teknikkonsultbolag Intec fortsätter att växa både genom nyförvärv och organiskt. Intecs senaste förvärv av projektledningsföretaget PlanProj AB stärker deras marknadsposition inom projektledning och installationssamordning.

Efter förvärvet av Planproj har Intec nu 200 tekniska konsulter på 16 olika orter i Sverige. PlanProj har idag 14 anställda och omsätter cirka 17 miljoner kronor. Bolaget som grundades 2011 är nischade inom projektledning.

- Med förvärvet av PlanProj så växer vi inom hållbart byggande, projektledning och installationssamordning samtidigt som vi ökar närvaron framför allt i Östergötland och Sörmland. PlanProj är ett bolag med mycket kompetenta medarbetare, god lönsamhet och rätt driv samt entreprenörsanda vilket stämmer in bra med profilerna för Intec och Instalco, säger Anders Lundin, vd för Intec.

PlanProj har kompetens inom de tekniska disciplinerna bygg, el, larm, hiss, vs, sprinkler och ventilation. De arbetar också med energieffektivisering, projekteringsledning, förstudier, tidsplanering, kalkyler och styr- och reglerteknik.

- Tillsammans med Intec och Instalco fortsätter vi nu vår expansiva resa och vi får möjlighet att bredda och förfina vår verksamhet, säger Kim Bergehed, vd på PlanProj.
Intec Nordic AB förvärvar 100 procent av aktierna i PlanProj AB med tillträde 11 juni. PlanProj kommer att fortsätta verksamheten under sitt varumärke som ett dotterbolag och en del av Intec.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078