23948sdkhjf

One Nordics dotterbolag får nytt underhållsuppdrag

Lapplands Elnät AB, dotterbolag till ONE Nordic, har vunnit en ny affär inom drift och underhåll av ännu ett elnät som ansluter vindkraftsturbiner.

Uppdraget gäller Kvarnforsen nät som ansluter Götesvålen vindpark till överliggande nät. Vindkraftparken har byggt och förvaltats av OX2.  Vindparken som ska underhållas ligger i sydvästra härjedalen, Jämtlands län. 

Lapplands Elnät ska utföra felavhjälpning och planerat underhåll. Anläggningen består av 30 vindkraftverk med en totalhöjd om 125 meter som beräknas producera 220 GWh per år. 

- Det är oerhört roligt att vi vinner nya marknadsandelar inom området drift och underhåll av vindparker i norra Sverige. Lapplands Elnät är ju redan sedan tidigare en etablerad leverantör inom området att förlägga den elektriska infrastrukturen i vindkraftparker. Kontraktet för OX2 visar nu att vi är en stark spelare även inom drift och underhåll. Det är dessutom oerhört inspirerande och meningsfullt att få arbeta med den förnybara energikälla som just vindkraft är och på vårt sätt kunna bidra till uppbygganden av ett fossilfritt samhälle, säger Tomas Ölvebring, vd på Lapplands Elnät.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095