23948sdkhjf

De utvecklar gemensamt erbjudande till elintensiv industri

Fortum eNext och Uniper Engineering är några av det första affärsverksamheterna inom Fortumkoncernen som nu utvecklat ett gemensamt erbjudande.

Målet med samarbetet är att verksamheternas expertis och serviceerbjudande ska vara av användning för kunderna inom energibranschen och industrin. 

De nya utvecklade tjänsterna är underhåll och modernisering av turbiner och generatorer. De erbjuder också konstruktions- och leveranstjänster för nästa generations smarta koldioxid-snåla energisystem.

Det nya samarbetet förenar två självständiga tjänsteleverantörer vars 1500 experter servar kunder i hela världen och även har lokal närvaro i Sverige. Både Fortum och Uniper har en stark marknadsnärvaro och etablerade tjänsteerbjudande. Företagens breda kunskap och erfarenhet av att jobba tillsammans med elintensiv industri gör dem till en lyckad matchning. 

-I vårt nya utvecklade erbjudande har vi dragit nytta av varandras olika expertis, något som gör att vi tillsammans kan erbjuda fler olika tjänster, säger Cord Landsmann, chef för Uniper Engineering.  

Ett ökat antal experter nära kunderna innebär både ökad flexibilitet som förbättrad responstid för kunderna.

-Med utökade resurser och fler förmågor kan vi i ännu högre grad erbjuda den tekniskt bästa lösningen för varje enskild affär och även erbjuda våra kunder precis den support som de behöver. I praktiken har vi redan börjat arbeta tillsammans med konkreta projekt där vi ser denna effekt, säger Kimmo Kohtamäki, chef för Fortum eNext.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094