23948sdkhjf

Predge samarbetar med schweiziskt järnvägsbolag

Företaget Predge inleder samarbete med det schweiziska järnvägsbolaget Schweizerische Südostbahn AG. Tillsammans ska de två bolagen utvärdera behov, allmänt bruk och utmaningar för datadrivet underhåll av järnvägar.

Predge har utvecklat en molnbaserad plattform för beslut av underhåll av järnvägsspår. Lösningen innebär att järnvägsaktörer kan ligga steget före i sitt underhållsarbete för att undvika kostsamma störningar och driftsstopp.

 - Vi är glada över att ha hittat en teknologipartner med erfarenhet av prediktivt underhåll, som delar sin datavetenskapliga erfarenhet i utbyte mot vår praktiska förståelse. Vi ser fram emot ett produktivt samarbete som kommer att förbättra våra datainsamlings- och analysaktiviteter och lyfta järnvägssektorn i Schweiz, säger Daniel Siegenthaler, chef för teknik och underhåll på Schweizerische Südostbahn (SOB). 

SOB står inför en digital transformation med målet att öka prestandan när det gäller effektivt underhåll av järnvägsinfrastruktur. 

- Vår långa erfarenhet av beslutsstöd för underhåll av lok och vagnar tillsammans med SOB:s djupa kunskap och förståelse för spårunderhåll är en fantastisk plattform. Vårt samarbete kommer att påverka effektiviteten och kostnaderna och därmed stärka SOB:s verksamhet, säger Bengt Jonsson, vd på Predge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109