23948sdkhjf

Ny koncern formas

Processen att integrera Adven och Värmevärden påbörjades i november 2020. En ny milstolpe har nu nåtts genom att koncernledning och organisation är på plats. Förändringarna trädde i kraft den förste juni.

Både Adven och Värmevärden har lång erfarenhet av att leverera värme och kyla åt kommuner, verksamheter och avancerade energilösningar och tjänster åt industrier.

- När vi övervägde alternativen för hur vi skulle slå samman våra verksamheter blev det tydligt att vi för att på bästa sätt kunna utveckla vår förmåga och förbereda för framtida tillväxt samla erfarenhet, kunskap och styrkor kring våra kärnprodukter fjärrvärme och industrienergi och att göra detta över landsgränser, säger Anders Ericsson, vd för den gemensamma koncernen Adven/Värmevärden.

Den nya gemensamma koncernens fokus ligger på industriella energilösningar och fjärrvärme. Genom sin servicemodell levererar koncernen ånga, hetvatten, kyla, infrastrukturstjänster och processlösningar som förbättrar energi-, vatten- och materialeffektiviteten på industrier.

- Att integrera två bolag är ett långsiktigt arbete, och under arbetets gång är det viktigt att fortsätta fokusera på våra kunder och deras förväntningar. Jag är väldigt glad att ha nått denna viktiga milstolpe att ha en gemensam organisation på plats med syftet att fullt integrera våra verksamheter baserat på våra styrkor. Den kortsiktiga planen är att fortsätta integrationsprocessen och att bygga en stark verksamhet med målet att stötta våra kunder i deras hållbarhetsarbete, säger Anders Ericsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095