23948sdkhjf

Materialbrist bromsar industrierna

Många svenska företag står just nu i akut materialbrist eller riskerar att hamna där. Antalet korttidspermitteringar ökar för företag som har svårt att upprätthålla produktionen.

För att hjälpa företagen öppnas nu en internationell hjälp som kommer att ge stöd de kommande månaderna. Svensk Industriförening, Make Trade och Kista Business Network lanserar ett samarbetsprojekt med stöd från Tillväxtverket där digitala internationella tjänster och en internationell help-desk står i centrum för att hjälpa medlemsföretagen.

- Sinf har många ägarledda företag som utgör ett viktigt kitt i den svenska industrin. Många företag har byggt upp en exportverksamhet genom att vara underleverantörer till stora svenska industriföretag. Nu behöver de bredda sig internationellt genom att hitta nya vägar att få fram material både kort men också långsiktigt, säger Sanna Arnfjorden Wadström, vd för Sinf.

Kista Business Networks, Make Trade och Sinf samarbetar för att hjälpa industrier att förebygga driftstopp på grund av materialbrist.

- Många företag har mött stora problem under Corona då leveranskedjor och logistik slagits sönder, säger Sanna Arnfjorden Wadström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094