23948sdkhjf

Säkerhetsutmaningar för tillverkningsindustrin

Trend Micro Research avslöjar var nätverken är som svagast - och hur tillverkningsindustrierna kan minska riskerna.

I Trend Micros rapport har företags 4G- och 5G-nätverk undersökts. Undersökningen har gjorts med hjälp av en testmiljö som är utformad för att efterlikna smarta fabrikers campusnätverk. Ofta är det just tillverkningsindustrier som drabbas. 

‒ Tillverkningsindustrin är i framkant inom IIoT och använder 5G för att nyttja kraften i anslutningen för att kunna köra med högre hastighet och effektivitet. Men med ny teknik kommer nya hot till äldre utmaningar, säger Jean Diarbakerli, säkerhetsrådgivare på Trend Micro Sverige.

Rapporten pekar ut några av de vanligaste vägarna de cyberkriminella tar sig in i 4G/5G-nätverken. Servrar med nätverkets kärnfunktioner där de riktar in sig på sårbarhet och svaga lösenord i vanliga COTS x86-servrar, virtuella maskiner eller containrar, genom nätverket eller genom basstationer. 

Genom att angripa industriella styrsystem i smarta tillverkningsmiljöer kan de stjäla känsliga data, sabotera produktioner eller hålla organisationer gisslan mot en lösensumma.

‒ Som rapporten också påvisar är att många är fast i dilemmat att de inte har råd med det driftstopp som behövs för att hinna patcha kritiska sårbarheter i systemet som annars löper risk att attackeras, fortsätter Jean Diarbakerli. 

För att förhindra angrepp mot nätverket, finns det åtgärder som industrierna kan använda sig av. Exempel på detta är att använda sig av VPN för att skydda fjärrkommunikationskanaler, använda cybersäkerhetsverktyg som förstår huvudnätverksprotokoll och säkerställa korrekt nätverkssegregering med VLAN eller SDN.

- Transformationen som tillverkningsindustrin har genomgått har lett till en hög grad av uppkoppling av driftsystem som länge varit helt slutna. De här systemen är generellt sett svåra att säkra jämfört med traditionella it-system, och det här är något som de kriminella är medvetna om, berättar Jean Diarbakerli, för UochD. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.111