23948sdkhjf

Svenska IT-säkerhetsteam känner sig oroade

Ny rapport från Trend Micro visar att underbemannade och stressade IT-säkehetsteam kan stå företagen dyrt.

Trend Micros undersökning visar på höga stressnivåer efter arbetstid för anställda. En orsak till att personalen upplever stress är den mängd varningar som kommer under arbetstid.

Av de 2303 IT-säkerhetschefer som har deltagit i undersökningen uppger 72 procent att deras privatliv belastas av många varningar på arbetstid. 58 procent tycker också att deras avdelning är underbemannad. Överbelastningen kan leda till ett mer riskfyllt beteende och påverka företagets cybersäkerhet. Bland annat uppger 50 procent att de ibland helt ignorerar varningar som kommer in.

84 procent uppger också att de redan har hanterat en cyberattack och väntar sig att de kommer behöva att göra det igen inom ett år.

SOC- och IT-säkerhetsteamen har en helt avgörande roll på frontlinjen för att skydda företaget från kostsamma attacker, men som undersökningen visar innebär det även stora personliga investeringar för de enskilda medarbetarna, säger Jean Diarbakerli, säkerhetsrådgivare på Trend Micro.

Jean Diarbakerli menar att för att inte riskera att förlora viktig personal på grund av stress måste företag ha mer sofistikerade plattformar för upptäckt och hantering av cybervarningar. Satsningen kommer att höja företagets säkerhetsnivå och samtidigt stärka personalens produktivitet och välmående.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094