23948sdkhjf

Rätt verktyg och utbildning ökar livslängd

En tillverkare av polystyrenbaserade isoleringsprodukter upplevde ofta lagerfel i transportbanden. Efter en praktisk NSK-utbildning för underhållspersonalen i kombination med användning av rätt monteringsverktyg för lagren fick tillverkaren kontroll över situationen.

Korrekt montering av lager ökar maskinernas livslängd. Det är fördelsaktigt att lägga stor vikt vid ett professionellt utförande av underhållet och att på så sätt förebygga lagerfel.

Även om den främsta orsaken till lagerfelen visade sig vara den smutsiga driftmiljön var en annan orsak att underhållspersonalen inte hade korrekt utbildning i hur man hanterade lagren. Innan utbildningen använde personalen konventionella verktyg och inte de specialverktyg som var avsedda för att utföra arbetet.

NSK gav personalen korrekt utbildning och under ett kort träningspass fick underhållstekniker instruktioner om hur man monterar och demonterar lager på rätt sätt genom att använda professionella verktyg.

Underhållspersonalen är nu också medvetna om att extrem renhet är nödvändigt för att förhindra kontaminering vid montering av lager. Livslängden på lagrena blir betydligt längre när korrekta verktyg inte orsakar mekaniska skador under monteringen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.25