23948sdkhjf

Automation förvärvas till industrin

Afry har slutit avtal om att förvärva Pinja industry, ett företag som är specialiserat inom  teknik och automation.

Den förvärvade verksamheten är inriktad på att tillhandahålla tekniktjänster och digitala lösningar för krävande industri- och produktionsmiljöer – lösningar som omfattar hela livscykeln i kundens verksamhet. Bolagets tjänster omfattar rådgivning, teknik och genomförande, liksom underhåll och optimering.

Pinja industry har branschkunskap inom tillverkning, mobila maskiner, energi och skogsindustri.

– Digitalisering är en av våra starkaste drivkrafter för tillväxt, och med detta förvärv ser vi fram emot att stärka vårt digitala utbud inom tjänster, automation och teknik. Förvärvet stärker vår position som en ledande expert och partner till våra industrikunder. Vi ser fram emot att välkomna våra nya kollegor från Pinja industry, säger Nicholas Oksanen, divisionschef process industries på Afry.

Pinja industry har en årsomsättning på cirka 140 miljoner kronor och 150 medarbetare i nio städer i Finland.

– Afry är ett traditionellt och kompetent företag med gott rykte. Företaget har ett starkt fotfäste och betraktas som en pålitlig partner inom industrin. Vi är mycket glada över att de fortsätter leverera teknik- och automationstjänster till våra kunder, säger Veli-Matti Nurminen, vd för Pinja group.

Tillträdet är planerat äga rum i början av juni.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14