23948sdkhjf

Fjärrövervakning ger proaktivt underhåll

Nu lanserar Schneider electric Edge software & digital services program – en uppsättning supportverktyg och certifieringar som ska göra det möjligt för IT-leverantörer att skapa funktionstjänster inom energi kallat Managed power service.

Det är deras svar på den kraftiga tillväxten inom edge computing och ska göra det möjligt för leverantörer av IT-lösningar att etablera återkommande intäktsströmmar genom att erbjuda fjärrövervakning och fjärrhantering av den fysiska infrastrukturen i sina kunders nätverk. 

För edge computing är utformat för att föra program och data närmare enheterna – och deras användare. Medan datalagring i molnet drev på skapandet av megadatacenter för edge computing med sig distribuerad IT med ett exponentiellt antal mikrodatacenter. 

Eftersom infrastrukturen för edge computing är geografiskt utspridd kräver den alltid fjärrövervakning och fjärrhantering. Men idag erbjuder bara 27 procent av IT-leverantörerna sådana tjänster, skriver företaget.

– Ökningen av edge computing innebär en enorm möjlighet för leverantörer av IT-lösningar att öka sina återkommande intäktsströmmar genom att sälja Managed power service. Vi har byggt ett omfattande program för partners som förenklar och påskyndar den tid som krävs för att komma igång med tjänsten. Det kommer att möjliggöra för IT-partners att tillgodose sina kunders behov genom effektiv övervakning och hantering av kundernas edgemiljöer, vilket numera bör betraktas som verksamhetskritiskt, säger David Terry, VP IT Channels, Schneider electric Europe. 

Med Managed Power Services kan leverantörer av IT-lösningar erbjuda övervakning och hantering av kundernas fysiska infrastrukturtillgångar i edge-miljö. Detta inkluderar kraft-, kyl-, miljö- och fysiska säkerhetstillgångar.

Med Managed power services ska intäkterna öka 1,5 gånger under tillgångens livscykel. Dessutom ska IT-leverantörerna kunna bidra till att förbättra motståndskraften hos webbplatser med proaktivt underhåll och identifiera hårdvaruuppdateringar för att minska sina kunders driftskostnader.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125