23948sdkhjf

Därför kan revisionsstoppen fullföljas

Ja, nu ska revisionsstoppen kunna fullföljas trots pandemin. Lösningen är en säkerhetskonsult.

Säkerhetskonsulten kan heta Pia Karlsson och komma från Scutus security group.

- Jag har tidigare främst fokuserat på fysiska säkerhetsutbildningar för butikspersonal, men nu hjälper jag istället stora industrier att hålla verksamheten smittskyddsäker vid revisionstopp, säger Pia Karlsson.

Hon är en av de säkerhetskonsulter som så att säga ställt om. Och för att förebygga och kunna fullfölja årliga revisionsstopp på ett smittskyddssäkert sätt anlitar allt fler industrier dem.

När pandemin drog in över världen i början av 2020 var det många verksamheter, inklusive säkerhetsbranschen, som fick tänka om.  gick från full till tom kalender på bara några veckor. Fram tills att en större industri hörde av sig och behövde hjälp med att genomföra sitt årliga revisionsstopp på ett smittskyddssäkert sätt.

För att förhindra driftstopp och efterföljande kostnader skulle Pia Karlsson ansvara för planering och logistik när över 1000 entreprenörer samtidigt skulle komma för en och en halv veckas arbete. Bland annat har det satts upp skyltar, teststationer och bodar där arbetarna på ett säkert sätt kan byta om eller äta mat.

– Det är otroligt mycket logistik bakom ett revisionsstopp. Ska revideringar eller ombyggnationer kunna göras behöver industrier ofta stänga ner hela produktionen och sedan pågår ett intensivt arbete med otroligt många människor under en kort tid. För att kunna fullfölja ett sådant arbete trots en pågående pandemi krävs det att en hel del åtgärder är på plats. Vårt mål är att alla ska vara lika friska när de åker härifrån som när de kom hit, säger Pia Karlsson.

Hon leder också 15 coronavärdar som ska säkerställa att alla arbetare mår bra och får den information som de behöver. Arbetet sker nära industrins säkerhetschef för att koordinera och genomföra alla säkerhetsåtgärder som tagits fram. 

– Jag älskar att arbeta med detaljhandeln, men just nu jag ser fram emot att få hjälpa fler industrier eller andra verksamheter att fullfölja sina revisionsstopp på ett säkert och smittfritt sätt, avslutar Pia Karlsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172