23948sdkhjf

Samarbetet slutade med förvärv

Iver som utvecklar, paketerar och levererar IT-tjänster förvärvar Aztek - ett konsultföretag inom molntransformation och molnsäkerhet.

– Vi kommer fungera som oberoende enheter och under separata varumärken men med ett gemensamt erbjudande till marknaden, säger Carl-Magnus Månsson, vd på Iver.

Iver vill bli en ledande leverantör av tjänster inom digital transformation och cybersäkerhet med stor kompetens inom kodbaserad infrastruktur. Genom förvärvet får bolagen ett starkare erbjudande med molnbaserad teknik och moderna metoder för utveckling, säkerhet och drift som kan accelerera kundens digitala innovation.

– Vi har arbetat tillsammans med Aztek under en längre tid i en rad skarpa uppdrag kopplade till våra kunders molntransformation. Under samarbetet blev det tydligt att Aztek och Iver kompletterar varandra väldigt bra. Aztek har stor kompetens och ett mycket starkt erbjudande inom rådgivning och transformation till moln- och kodbaserad infrastruktur, applikationsutveckling och Devops. När vi nu kombinerar Azteks erbjudande med Ivers stora erfarenhet inom drift stärker vi båda bolagens förmågor, position och möjligheter. Genom förvärvet dubblar vi vår personalstyrka i Norge där vi nu blir över 150 medarbetare vilket också är väldigt glädjande, säger Carl-Magnus Månsson.

– Vi har verkligen lärt känna varandra genom framgångsrika samarbeten i olika kundprojekt och vi känner att tiden nu är rätt för ett partnerskap. För både Iver och Aztek är det viktigt att upprätthålla och vidareutveckla Azteks fokus på tillväxt och fortsatta kompetensuppbyggnad. Azteks tillväxt kommer självklart accelerera då vårt erbjudande och spetskompetens korsas med Ivers stora kundbas och kompetens inom drift. Genom förvärvet tas eventuella hinder för fortsatt tillväxt bort och såväl Iver som Aztek ser de stora fördelarna med att göra varandra starkare genom ett fördjupat samarbete, säger Snorre Meland, Ceo på Aztek group.

Aztek kommer att fortsätta verka som ett eget bolag under namnet Aztek. 

- Vi och ser fram emot ett samarbete som kännetecknas av en stor förståelse för kundens verksamhet och utmaningar. I båda bolagen finns en stor nyfikenhet på varandras styrkor och kompetenser. Tillsammans kommer våra kunder få ta del av ett bredare erbjudande och vi kommer guida våra kunder till den eller de molntjänster som är bäst utifrån kundens förutsättningar och behov, avslutar Carl-Magnus Månsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094