23948sdkhjf

Prediktiv simulering för att hantera driftstopp

Hexagon som levererar sensorer, mjukvara och autonoma lösningar vill stärka sin portfölj. Därför har de förvärvat Cadlm.

Cadlm grundades 1989 i Frankrike och har lång erfarenhet av att utveckla lösningar för datorstödd design och optimeringsmetoder för industriella produkter och processer. Sedan 2014 har de utvecklat tjänster inom artificiell intelligens och maskininlärning.

Genom att integrera artificiell intelligens och maskininlärning med datorstödd konstruktion, CAE vill bolaget revolutionera effekten av simulering inom produktutveckling och livscykelhantering.

Dess mjukvaruplattform Odysee använder artificiell intelligens och maskininlärning för att tolka data från sensorer i den fysiska världen och simulerad data för att skapa exakta och prediktiva modeller som kräver låga nivåer av processorkraft. Kombinationen ska möjliggöra snabbare och mer effektiva simuleringar av dynamiska och mångfacetterade händelseförlopp som är helt baserade på produktbeteenden i den fysiska världen.

På så sätt ska ingenjörer kunna utforska och testa ny produktdesign mer ingående och interaktivt, och därmed förbättra nästa generations produkter snabbare och till lägre kostnad.

Att bolaget skapar digitala tvillingar för hela livscykeln ska dessutom göra det möjligt för tillverkare att applicera teknik för bildigenkänning samt prediktiv simulering och felsökning för att hantera utmaningar så som driftstopp, omsättningshastighet, kvalitet och flexibilitet i hela tillverkningsprocessen.

- Att koppla samman CAE-lösningar med artificiell intelligens, maskininlärning och allt mer sammanlänkade tillverkningsprocesser hjälper industrin att bemöta komplexa utmaningar genom ökad innovation och produktivitet. Cadlms kunskap och tjänster inom artificiell intelligens utökar vår produktportfölj inom smarta tillverkningslösningar. Genom att använda data i hela värdekedjan förbättrar vi design, tillverkningsproduktivitet och produktkvalitet, och bidrar även till ökad hållbarhet genom minskad resursanvändning och minskat svinn, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.

Cadlm kommer att ingå i Hexagons division Manufacturing intelligence. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125