23948sdkhjf

Från handhållet till trådlöst

Efter några års användning av handhållen mätutrustning från SPM bestämde sig finska ViskoTeepak för att gå vidare med ett helt nytt Airius trådlöst onlinesystem för att övervaka den mekaniska konditionen på produktionskritiska fläktar.

ViskoTeepak tillverkar fjälster av cellulosa, fiber och plast. De har investerat i onlineövervakning vid sin fabrik i Hangö, Finland.

De aktuella fläktarna är placerade på en svåråtkomlig plats, särskilt under vintern och det nya systemet ska göra övervakning och insamling av vibrationsdata både säkrare och enklare än tidigare.

- Vi har den mest kritiska utrustningen utomhus på taken, och på vintern är det svårt och osäkert att göra mätningar på dem med handhållna instrument, säger Leif Björck, Supervisor mechanical maintenance på ViskoTeepak.

Företaget köpte sin första utrustning för tillståndskontroll från SPM redan på 1990-talet.

- Som långvariga användare av SPM-mätsystem var det naturligt att gå vidare med det nya trådlösa onlinesystemet, säger Leif Björck.

Sedan september 2020 övervakar ett antal trådlösa Airius vibrationsgivare driftskonditionen på produktionskritiska fläktar både inomhus och utomhus i produktionsanläggningen. Installationen genomförde de gemensamt.

- Installationen av både sensorerna och systemet gick smidigt och SPM Instruments expertis och utbildning var bra, säger Leif Björck.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078