23948sdkhjf

Färdigblandat för direkt underhåll

– Att addera transportvolym med vatten kan kanske verka onödigt, säger Thomas Berthou, säljingenjör inom industrisidan och fortsätter:

- Men i det här fallet måste jag säga att fördelarna verkligen kan uppväga eventuella nackdelar.

Det handlar om färdigblandad industriglykol. Fuchs har tagit fram en produkt som de kallar Renolin MPG 5 mix 30 baserad på Fuchs-teknologi kombinerat med avjoniserat vatten.

Den är särskilt framtagen för kylning av spindlar i CNC-maskiner men företaget rekommenderar den för alla cirkulationssystem som ska transportera värme för uppvärmnings-, kylnings- eller frostskyddsändamål.

Varför då?

Jo, den ska vara optimerad för att ge lång livslängd med rostskydd och kylegenskaper samtidigt som den minimerar operatörernas exponering för farlig vätska och risker i form av både felblandningar och orenheter i vanligt kranvatten.

Den nya blandningen bygger på avjoniserat vatten vilket ska bidra till minskad korrosion och bättre livslängd. Den optimerade koncentrationen ska förstärka rostskyddet, samtidigt som det ger bättre kyleffekt.

– Att slippa fundera över vattentyp, glykolsort, mängder och liknande gör jobbet mycket enklare för operatörerna. Två risker när man blandar själv är ju annars att för låg koncentration orsakar korrosion medan för hög koncentration försämrar kylegenskaperna. Den som ändå vill späda blandningen mer kan ju alltid tillsätta mer avjoniserat vatten, som är fritt från mineraler och metaller som alltid följer med kranvatten, säger Thomas Berthou. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063