23948sdkhjf

Digitaliserar tätningsbranschen

- Vi gör en medveten satsning på att skapa digitala tjänster som underlättar för alla som jobbar med våra säkerhetsprodukter. Det handlar om tjänster för hela kedjan, från planering och design till installation och underhåll över lång tid, säger Mats Åhman, EVP Digital solutions på Roxtec. 

Tätningslösningsföretaget Roxtec som tillverkar kabel- och rörgenomföringar utvecklar en egen mjukvara. I Karlskrona har företaget en särskild avdelning där ett tiotal specialister inom programmering ska skapa digitala lösningar som hjälper användare att öka säkerheten och spara tid och pengar.

Onlineverktyget Roxtec transit designer används av över 35 000 konstruktörer runt om i världen. Den nya tjänsten Roxtec transit build ska kunna ge en tidsbesparing på 60 procent i arbetet med kabel- och rörgenomföringar vid nybyggnation.  

Företaget berättar att de inte ser några begränsningar när det gäller att utveckla digitala lösningar som gör det lättare att planera, installera och underhålla tätningar på kryssningsfartyg, oljeplattformar, tåg, processindustrier eller vindkraftverk.

Deras tätningar ska skydda mot ett flertal risker och används i vitt skilda branscher och såväl stora som små projekt världen över, ofta i mycket tuffa och krävande miljöer.

- Vi kan vår sak och vet vilka utmaningar som uppstår före, under och efter arbetet med tätningar på varv, byggen och i olika industrier. Det gör att vi, i kombination med vår specialistkunskap inom mjukvara, kan utveckla digitala tjänster som levererar extra värde, säger Mats Åhman.     

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125