23948sdkhjf

Från vd till styrelseordförande

Instalco installerar, servar och underhåller inom vs, el, ventilation, kyla, industri och teknikkonsult. De har cirka 3 900 medarbetare i ett 90-tal bolag i Norden.

När valberedningen i Instalco nu säger att den kommer att föreslå att årsstämman 2021 väljer Instalcos vd Per Sjöstrand till ny styrelseordförande - meddelar Per Sjöstrand att han önskar avgå som vd.

Per Sjöstrand grundade Instalco år 2014 och har varit bolagets vd sedan dess.

Enligt aktiebolagslagen får styrelsens ordförande inte vara vd för bolaget. Valberedningen kommer därför att föreslå att Per Sjöstrand initialt väljs till ordinarie styrelseledamot och att han ska ersätta Olof Ehrlén som styrelsens ordförande från och med den dag då Per Sjöstrand formellt frånträder sin position som vd för Instalco.

- Per Sjöstrand har haft en central roll för Instalcos utveckling sedan starten, och det känns naturligt att han föreslås att ta över ordförandeklubban i styrelsen. Med sin långa erfarenhet och djupa kunskap om Instalco skulle han i rollen som styrelseordförande kunna säkerställa att koncernen fortsätter leverera på sina uppsatta mål och strategier, säger Niklas Larsson, valberedningens ordförande och representant för största ägaren Swedbank Robur Fonder.

För att säkerställa kontinuitet och en ordnad övergång kommer Per Sjöstrand att fortsätta som vd fram till den dag då en ny vd tillträder sin tjänst, vilket beräknas ske under året.

Instalcos styrelse kommer omedelbart att påbörja processen för att rekrytera en ny vd.

- Jag ser fram mot att kunna välkomna Per Sjöstrand till styrelsen. Den nuvarande styrelsen kommer nu att tillsammans med Per omedelbart påbörja rekryteringen av hans efterträdare. Tack vare att Per stannar kvar i sin nuvarande roll fram till dess att en ny vd börjar säkerställs kontinuitet och en ordnad övergång. Instalco har också ett mycket starkt ledningsteam där många varit med under lång tid i bolaget vilket borgar för fortsatt stabilitet, säger Olof Ehrlén, styrelseordförande för Instalco.

Årsstämman kommer att hållas den 6 maj 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096