23948sdkhjf

Ska öka förutsägbarheten av nödvändigt underhåll

Schneider Electric ska hjälpa industrikoncernen Nexans att digitalisera sina fabriker. Syftet är att effektivisera produktionen, förbättra tillgängligheten för kunderna, öka förutsägbarheten av nödvändigt underhåll och minska koldioxidutsläppen.

Franskägda industrikoncernen Nexans, har över 27 000 anställda i 34 länder. De producerar  kabelsystem för energi- och dataöverföring inom bland annat byggnader, markanläggningar, högspänningsprojekt, datacenter och industri.

Genom samarbetet ska Nexans få en överblick över insamlad data som i sin tur ligger till grund för ökad effektivitet, säkerhet och flexibilitet. Satsningen ska också bidra till koncernens åtagande att uppnå koldioxidneutralitet till 2030.

Samarbetet mellan Nexans och Schneider Electric inleddes i oktober 2020 med en lokal diagnos av två pilotanläggningar i Europa, med fokus på övervakning av energianvändning och förutsägbart underhåll.

Tillsammans har de implementerat ett program för digital transformation på mer än 115 fabriker världen över. Filosofin think big, act small, scale fast tillämpades och de är nöjda med resultaten. De berättar exempelvis att tiden som lades på underhåll minskade med upp till 80 procent, tack vare implementation av förutsägbara underhållslösningar. Ett annat exempel de ger är att energikostnaderna sänktes med 15 procent.

Nu tar man nästa steg och utökar samarbetet.

– Nexans har redan digitaliserat många områden, exempelvis använder vi 3D-printer, big data och virtual reality. Nu är det dags att ta den digitala resan till nästa nivå och dra nytta av fördelarna världen över, säger Christopher Guérin, CEO på Nexans och fortsätter:

– Partnerskapet med Schneider Electric gör att vi kan gå fortare framåt med möjligheterna inom industri 4.0 och nyttja teknik och kunskap om hållbarhet som gör att vi kan få till lösningar på alla våra fabriker och snabbare uppnå koldioxidneutralitet.

– Schneider Electric stödjer övergången till en mer elektrifierad och digitaliserad värld, som svar på klimatutmaningarna. Vi är stolta över att få vara Nexans digitala partner för en effektivare produktionskedja och ökad hållbarhet, säger Christel Heydemann, Executive Vice President, France Operations, Schneider Electric.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111