23948sdkhjf

Säkerställer kraftleveransen

ABBs digitala energihanterings- och elförsörjningssystem ska säkerställa en tillförlitlig driftskontinuitet samt förbättra energieffektiviteten och hållbarheten vid en av Oppos tillverkningsanläggningar.

Oppo är en ekologisk teknikpark på 102 hektar som ska stå klar 2024. Det ska bli den största tillverkningsbasen i södra Kina och när den har tagits i drift ska den producera 100 miljoner smarta enheter per år.

Campus kommer att utgöra en viktig produktionsbas och ett logistikcenter som hyser smart tillverkning, automatiserat lager och FoU för programvara och hårdvara. Produktionen på anläggningen förväntas skapa tiotusentals jobb. 

Teknikparken ska använda molnbaserade ABB Ability Electrical Distribution Control System för att övervaka, driva och underhålla eldistributionssystemet. ABBs försörjningslösning iVD4 ska säkerställa att mellanspänningsförsörjningen är stabil.

Lösningarna ska göra det möjligt för anläggningens ledning att övervaka driftförhållandena för strömförsörjningsutrustningen i realtid tack vare varningar som skickas automatiskt till drift- och underhållsteamen.

ABBs AI-drivna förebyggande underhåll ska optimera underhållsarbetsflödena samtidigt som antalet strömavbrott reduceras.

- Vi är glada över samarbetet med Oppo och över att våra lösningar blir en del i den toppmoderna teknikparken i Chongqing. ABB arbetar med världens ledande tillverkare för att säkerställa att kraftdistributionen och energihanteringen vid anläggningarna klarar dygnet runt-kraven för verksamheten. Våra digitala lösningar har ett effektivt gränssnitt mot andra ledningssystem på anläggningen, så att kunderna kan förbättra produktiviteten, energieffektiviteten och hållbarheten, säger James Zhao, strategisk verksamhetschef för ABBs affärsområde Electrification i Kina.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.281