23948sdkhjf

Mer service och underhåll till industrin

För att stärka företagets marknadsposition inom service och underhåll för svensk industri har Momentum group förvärvat 70 procent av aktierna i Mekano och 100 procent av aktierna i Mekano i Sävedalen.

Mekano levererar produkter och servicetjänster med fokus på service och kostnadsbesparingar för industrikunder inom bland annat process- och tillverkningsindustrin.

Företaget grundades 2010 och bolagen har tillsammans omkring 85 medarbetare och egna enheter i Helsingborg, Malmö, Perstorp och Göteborg med kunder i framförallt västra och södra Sverige.

- Mekano är väletablerade med hög kompetens hos sina medarbetare och goda kundrelationer med industriföretag och den offentliga sektorn i södra och västra Sverige. Vi ser mycket goda möjligheter till vidare utveckling och tillväxt tillsammans med Mekano och våra andra verksamheter inom industriservice, säger Ulf Lilius, vd och koncernchef för Momentum group.

Mekano kommer att fortsätta drivas som självständiga bolag inom ramen för Momentum groups affärsområde Komponenter och tjänster i enlighet med koncernens filosofi med decentraliserat affärsansvar.

– Med sitt tydliga fokus på starka nischföretag inom industriservice var Momentum group ett naturligt val som ny ägare för att utveckla Mekano i framtiden, säger Ola Jönsson, Mekanos grundare och huvudägare och fortsätter:

- Morgondagens marknad kräver en förmåga och resurser för kontinuerlig utveckling, vilket Momentum group erbjuder. Vi på Mekano ser fram emot att fortsätta vår positiva långsiktiga utveckling tillsammans med våra kunder och leverantörer – och med nya framgångsrika systerföretag och en ny stark ägare som delar både våra värderingar och mål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.083