23948sdkhjf

För att ge mer underhåll till svensk industri

De tre verkstäderna erbjuder service och nyförsäljning av elektriska motorer, generatorer, transformationer och pumpar med mera till kunder inom bland annat process- och tillverkningsindustrin. De har varit Assemblins - men nu tar Momentum över.

I syfte att stärka koncernens marknadsposition inom service och underhåll för svensk industri ytterligare har Momentum group tecknat avtal om att förvärva tre elektromekaniska service­verkstäder från Assemblin El.

– Vi är mycket nöjda med verkstädernas utveckling på senare år, men vårt främsta fokus är att utforma, projektera, installera och därefter underhålla olika tekniska system, säger Fredrik Allthin, vd och affärsområdeschef för Assemblin El och fortsätter:

- Därför väljer vi nu att avyttra våra elektromekaniska verkstäder, och vi är glada att de kan fortsätta sin resa i en väletablerad industriservicekoncern som Momentum group. Jag är övertygad om att detta blir en bra lösning som gynnar såväl medarbetare som kunder.

De förvärvade verkstäderna omsätter tillsammans cirka 90 miljoner kronor per år och har omkring 45 medarbetare. 

- Verkstäderna har en stark marknadsposition med goda kundrelationer med svensk industri samt en ledning och medarbetare med hög kompetens och engagemang. Genom förvärvet kan vi stärka vår servicegrad, kompetens och tillgänglighet för både nuvarande och nya kunder ytterligare – och vi ser mycket goda möjligheter till vidare utveckling, tillväxt och förvärv inom industriservice, säger Ulf Lilius, vd och koncernchef för Momentum group.

De förvärvade serviceverkstäderna kommer att fortsätta drivas som en självständig enhet under nuvarande ledning inom ramen för Momentum groups dotterbolag Rörick elektriska verkstad.

Tillträde beräknas ske i början av april 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062