23948sdkhjf

Driftsatte på distans

Under oktober har Mercatus tagit i drift en keramisk membrananläggning till Lassila & Tikanoja i Finland. Nytt för detta projekt är att anläggningen helt och hållet driftsattes på distans.

Genom att installera ett modem, kunde Mercatus  med stöd från kunden på plats göra alla tester och nödvändiga justeringar som behövdes för att få anläggningen i full drift. På grund av  rådande regler kring resor till Finland så var detta bolagets enda alternativ i detta fall.

Keramiska ultrafilter används bland annat för rening av oljehaltiga vatten och färgvatten. De klarar tuffa miljöer och är ofta applicerbara där processvätskan har höga temperaturer och kemikaliekoncentrationer samt högt/lågt pH.

Lars Haarus på Mercatus som arbetat med den digitala idriftsättningen tycker att detta har fungerat mycket bra.

– Givetvis krävs ett bra samarbete med kunden och de får ordna en programmerare på sitt håll, men i dessa tider – vad gör man? Lassilas projektledare är mycket nöjd med resultatet och kan nu köra anläggningen i full drift. Att priset för installationen blir lägre är ju också positivt förstås, då restider och uppehälle utgår i detta fall.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078