23948sdkhjf

Ångsotsblåsning åt Södra

I många fall räcker inte den befintliga mängden sotblåsare per dag, vilket resulterar i begränsad produktion eller avbrott för manuell rengöring.

År 2020 fattades Södra Cell Värö beslutet att öka massaproduktionen till 780 000 ton / år. Inom ramen för projektet Expansion 2.0 kommer företaget Heat Management att tillhandahålla en lösning för ångsotblåsning vid massaproduktionsanläggningen panna. 

Från ett tätt samarbete mellan Värö bruk och Heat Management utvecklades en specifik lösning som kommer att realiseras i en sömlös integration av Heat Managements patenterade lösning HISS i DCS-systemet.

I många fall räcker inte den befintliga mängden sotblåsare per dag, vilket resulterar i begränsad produktion eller avbrott för manuell rengöring. HISS ökar, enligt Heat Management, sotblåsningskapaciteten med 100 procent utan att installera fler sotblåsare samtidigt som den digitala diagnosen och energieffektiviteten i det redan installerade sotblåssystemet förbättras i realtid.

Avtalet mellan Södra och Heat Management inkluderar kontinuerlig dialog för validering och verifiering med veckovisa och månatliga studier av processdata för att avslöja hur den extra sotblåsningskapaciteten ska fördelas för att uppnå effektiv produktion på en högre och mer hållbar nivå.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094