23948sdkhjf

Nu bildas Protoma Norr

Med två nya förvärv är det dags för Norrland att få en egen division.

Erinova Group består av Protoma, MLT Maskin & Laserteknik, Runtime Engineering och Relcon Reliability Consulting. Tillsammans vill de vara en komplett helhetsleverantör till svensk industri.

Protomas spetskompetens ligger inom området avtätningsteknik och underhållsservice med kunder inom exempelvis livsmedels- och kemiindustrin, petrokemisk industri, pappers- och massaindustrin, marinen och kommuners renings- och vattenverk.

Genom förvärvet av Lagers Maskin & Consulting, LMC i Luleå och Melatec i Piteå får Protoma en utökad marknadstäckning samtidigt som resurser byggs upp för att erbjuda totallösningar till bland annat pappersbruk, stål- och gruvindustrin i norra Sverige.

- Vi har en stark gemensam nämnare i det faktum att även Melatec och LMC är distributörer för A.W. Chestertons produktprogram på den svenska marknaden. I kombination med andra produktgrupper och tjänster kommer vi att kunna erbjuda industrin i Norrland mycket kompletta lösningar, en organisation med starka resurser och en närmast unik teknisk kompetens, säger Protomas vd Andreas Eriksson.

Han menar att det ligger rätt i tid då många industribranscher ökar fokus på effektivare underhållsrutiner, störningsfri produktion och drift samt reducerade underhållskostnader.

- För att kunna stötta industrin på rätt sätt krävs det resurser och tillsammans med de nya
medarbetarna från LMC och Melatec får vi den organisation som krävs för en långsiktig satsning i Norrland. Det känns fantastiskt roligt att vi kan göra detta tillsammans och att ägarna på båda bolagen känner samma entusiasm som vi på Protoma.

LMC har funnits i nästan 30 år som industripartner till främst den tyngre industrin i norra Sverige. Verksamheten har successivt breddats med hydraulikservice som gemensam nämnare för många uppdrag. Hugo Näslund är vd och ägare till LMC som idag har åtta anställda: 

- Jag ser många fördelar med att LMC blir en del av Protoma. Vår ambition är att växa och för det krävs det mer resurser. Mer muskler helt enkelt. Det får vi nu och det gör att vi dels kan åta oss mer krävande serviceuppdrag, dels kan vi med en större säljorganisation bli mer aktiva på marknaden. Att Protoma är så väletablerade på marknaden innebär också en trygghet för oss samtidigt som vi tillförs viktig teknisk kompetens, säger han.

Melatec startades 2006 av Fredrik Melander. Basen i verksamheten är försäljning av produkter inom området avtätningsteknik. Ända sedan starten har Fredrik Melander haft som mål att göra Melatec till en komplett leverantör till underhållsavdelningar på större industrier. Bland kunderna idag finns bland annat gruvbolag, stålverk samt flera pappers- och cellulosaindustrier. 

- Den satsning Protoma gör på att bygga upp en norrlandsdivision innebär att vi tillsammans startar en spännande framtidsresa. Produktprogrammet utökas, jag får stöd av en stark inköpsorganisation och med större resurser frigörs också viktig tid för försäljning och tätare kundrelationer. Mina relationer med Protoma går tillbaks nästan 20 år i tiden när A.W. Chesterton började satsa på den svenska marknaden. För mig har Protoma alltid varit något av en förebild då företaget är oerhört seriöst och stabilt. Att man gör den här satsningen på Norrland känns därför extra roligt, och jag tror också att många industriföretag ser väldigt positivt på nyheten om att vi tillsammans bildar divisionen Protoma Norr, avslutar Fredrik Melander.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.407