23948sdkhjf

Lika förvärvar lika

Installations- och underhållsföretaget Assemblin El har förvärvat elteknikbolaget J.Östling & C.Sparf El, J&C El med verksamhet i Uppsala med omnejd.

J&C El grundades 2011 och har utvecklat en blandad kundbas som rymmer såväl fastighetsbolag, industrier, byggbolag, kommuner som privatpersoner. Företaget omsätter cirka 45 miljoner kronor och har 28 medarbetare.

– Vi är stolta över den verksamhet vi har byggt upp men känner att det är dags att ta nästa steg i utvecklingen. För oss har det varit viktigt att hitta en ny ägare som matchar våra höga ambitioner och efter de samtal som vi nu har fört med Assemblin känner vi oss trygga i att ha hittat en kompetent men lyhörd ägare, säger Christer Sparf och Joakim Östling, delägare i J&C El.  

– Uppsala är en strategisk ort för oss där vi idag har en verksamhet som vi vill växa. J&C El är ett stabilt bolag med en bra kundbas och samma höga krav på kvalitet, effektivitet och säkerhet som vi på Assemblin. Tillsammans når vi den kritiska massa som krävs för att kunna åta oss större uppdrag vilket möjliggör en fortsatt expansion i Uppsala län, säger Fredrik Allthin, vd och chef för affärsområde Assemblin El. 

- Vi är övertygade om att detta kommer att bli bra för våra medarbetare och kunder som även får tillgång till mer och bredare teknikkompetens, säger Christer Sparf och Joakim Östling.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063