23948sdkhjf

Driftsäkrar största vattenreningsverket

ABB levererar digitala mellan- och lågspänningslösningar till expansionen av vattenreningsverket Shanghai Bailonggang i Kina för att säkerställa en fortlöpande och tillförlitlig strömförsörjning.

Vattenreningsverket Shanghai Bailonggang är det största avloppsreningsverket i Asien berättar de. Anläggningen har en kapacitet på 2,8 miljoner kubikmeter per dag och hanterar cirka en tredjedel av det kommunala avloppsvattnet som produceras i storstadsområdet Shanghai med över 7 miljoner invånare.

Uppgraderingar av anläggningen ska förbättra kvaliteten på avloppsvattnet i Changjiang-floden och är en del i myndigheternas strategier för att minimera det kemiska syrebehovet i Shanghai.

Som en del i projektet har ABB tagit fram en anpassad elförsörjningsplan för att säkerställa en fortlöpande drift och för att förebygga driftstopp i samband med uppgraderingen av anläggningen.

ABBs mellan- och lågspänningslösningar ska säkerställa en fortlöpande, precis och leveranssäker strömförsörjning för processer som avancerat avlägsnande av fosfor tillsammans med klorering och desinficering med UV-ljus av avloppsvatten, vilket ska säkerställa en god vattenkvalitet och minska föroreningarna.

- Det är en stor ära att samarbeta med vattenreningsverket Shanghai Bailonggang i Kina för att stötta Shanghais hållbara utveckling. ABB är unikt positionerat att stötta avloppsverkens krävande energikrav med säkra, tillförlitliga eldistributionssystem och en effektiv energiförsörjning. Våra digitala ellösningar möjliggör för industrier runt om i Kina att få en hållbar utveckling och främjar uppbyggnaden av smarta städer, säger den trategiska verksamhetschefen för ABB Kinas affärsområde Electrification, James Zhao.

ABBs eldistributionslösningar för mellan- och lågspänning tillhandahåller datadriven energihantering och funktioner för förebyggande underhåll. Avloppsanläggningen kommer att dra nytta av flera ABB-produkter, inklusive ställverk, luftbrytare och kontaktorer. Med fjärrövervakning av strömförbrukning och en tidig identifiering av eventuella säkerhetsrisker ska anläggningschefe kunna fatta väl underbyggda beslut för att maximera produktiviteten och minimera störningarna på anläggningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.174