23948sdkhjf

Kraftverket ska säkras med uppdaterat underhållsavtal

Gera Amazonas kraftverk i Brasilien ska få ökad kapacitet med Wärtsiläs gasomvandling.

Teknikoncernen Wärtsilä har fått kontrakt på att konvertera kraftverket UTE Ponta Negra, som ligger i den brasilianska staden Manaus, för att driva naturgas istället för dieselbränsle. Anläggningen, som öppnades 2006, har drivits och underhållits av Wärtsilä under de senaste 12 åren.

Omvandlingen ska uppgradera anläggningens prestanda, minska dess miljöpåverkan, sänka driftskostnaderna och säkerställa dess tillgänglighet och prestationssäkerhet.

Kontraktet är med energiproducenten Gera Amazonas, Geradora de Energia do Amazonas.

Anläggningen drivs för närvarande på fem Wärtsilä 46GD gas -dieselmotorer, som kommer att omvandlas till Wärtsilä 50SG-motorer som drivs av naturgas, vilket möjliggör en ökning av kraftproduktionskapaciteten från nuvarande 85 till 91 megawatt. Omvandlingen gör att motorerna kan återställas till noll driftstimmar.

Användningen av 100 procent naturgasbränsle beräknas resultera i en minskning med 35 000 ton koldioxidekvivalenter, MTCDE per år, vilket motsvarar föroreningen från cirka 7600 bilar. Dessutom förväntas utsläpp av partiklar, PM också att minskas avsevärt. 

Ett befintligt Wärtsilä-avtal om drift och underhåll uppdateras också för att motsvara omfattningen och ansvaret för den nya motortekniken. Det uppdaterade avtalet omfattar ledningsgruppen, driftsteamet, ett underhållsteam på plats samt säkerhets- och utbildningstjänster på plats.

För att säkerställa anläggningens tillgänglighet och prestationssäkerhet kommer fjärrsupport att levereras från Wärtsiläs expertiscenter i Manaus med en optimerad underhållsplan och teknisk vägledning.

- Gera utvecklar hållbara energilösningar för sina kunder. Genom att konvertera anläggningen till de mycket effektiva, mycket flexibla Wärtsilä 50SG-motorerna med naturgasbränsle betonar vi återigen detta engagemang för miljön. Den ytterligare kapaciteten gör det också möjligt för oss att förhandla och förnya vårt Power Purchase-avtal med tillsynsmyndigheten. Med Wärtsilä har vi haft en lång och framgångsrik relation och detta konverteringsprojekt, tillsammans med det förnyade O & M-avtalet, visar det förtroende vi har för deras förmåga att leverera de lösningar vi behöver, säger Alcio Adler, verkställande direktör för Gera Amazonas

- Allt detta är en del av vårt försök att stödja kunder i övergången till en 100 procentig framtid med förnybar energi. Motorerna kommer inte bara att revideras helt till nya toleranser - de kommer också att uppdateras med de senaste elektriska och automatiserade systemen som finns tillgängliga från Wärtsilä-portföljen, vilket säkerställer att anläggningen förblir extremt tillförlitlig under många år framöver, säger Carl Dunaway, General Manager Services Projects Americas, Wärtsilä Energy.

Omvandlingen är planerad att börja i maj 2021 och vara klar våren 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078