23948sdkhjf

Lyftföretaget separerar ut plasten

Konecranes har fått i uppdrag att utforma, tillverka och sköta underhållet av Interceptor - avsedd för att avlägsna plast från floder innan den kommer ut i havet.

The Ocean Cleanup utvecklar tekniker för att göra världshaven fria från plast. Nu förbereder företaget serietillverkning av sin Interceptor i samarbete med Konecranes och deras lyftverksamheter.

Interceptor 005 och 006 tillverkas för närvarande vid Konecranes MHE-Demag-anläggning i Klang, Malaysia. Tillverkningen av dessa två förväntas vara färdig i maj 2021.

- Vi är stolta över att börja samarbeta med The Ocean Cleanup och få utnyttja vår globala förmåga inom teknik, tillverkning och service till att rengöra världens floder och hav. Det här spännande samarbetet understryker vårt åtagande för hållbarhet och en hållbar framtid, säger Konecranes vd och koncernchef Rob Smith. 

Interceptor lanserades i slutet av 2019. För tillfället är tre stycken i drift i. Drygt ett år har The Ocean Cleanup använt insikterna från pilotsystemen till att vidareutveckla tekniken för mer effektiv massproduktion. Dessa uppgraderingar omfattar förändringar av transportbandet, skytteln, containrarna och pråmen.

I samarbete med MHE-Demag har dessa ändringar införlivats i tredje generationens design som används för de Interceptors som tillverkas 2020 och 2021.

- I slutet av ett mycket utmanande år är jag glad över att serietillverkningen av Interceptors påbörjas. Vi behöver tackla problemet av plastföroreningar i haven globalt och storskaligt, och detta är ett viktigt steg i det arbetet. Jag anser att Konecranes är mycket lämpliga för uppgiften och vi ser fram mot att bolaget ska bygga många fler Interceptors under kommande år. Jag är tacksam för deras åtagande för rena hav, säger Boyan Slat, grundare och verkställande direktör för The Ocean Cleanup.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096