23948sdkhjf

Optimerar underhållet med digitala tvillingar

Infor är leverantör av branschspecifika affärsprogram för molnet. Nu ska läkemedelsproducenten Bayer införa Infors underhållssystem Infor EAM med start i sin produktionsanläggning i Bitterfeld i Tyskland. 

Lösningen kommer att installeras som en multitenant molnmiljö, vilket gör att Bayer enklare ska kunna integrera underleverantörernas processer. Molnmiljön ska också bidra till att eliminera tidskrävande underhålls- och uppgraderingsprocesser för Bayers IT-avdelning.

- Marknadstakten ökar markant inom alla sektorer och det kommer naturligen att öka kraven på effektiv produktion och tillhörande IT-infrastruktur i varje företag, säger Johan Made, chef Norra, Västra och Östra Europa på Infor och fortsätter:

- Genom att använda Infor EAM önskar Bayer Bitterfeld att kunna dra nytta av ökad transparens, kontroll och förbättrat beslutsfattande i produktionen. Som ett resultat är företaget väl rustat för att förbättra prestanda och effektivitet på sina produktionsenheter.

Och så ska det fungera:

Infors EAM-lösning kommer att integreras med Bayers befintliga affärssystem, så att medarbetarna ska kunna hantera livscykeln för all tillverkningsutrustning. Skulle något avvika från normal drift, ska systemet flagga i realtid för förebyggande underhåll, vilket ska undvika haverier och minska kostnaderna.

Felaktiga komponenter ska snabbt identifieras genom att skapa digitala tvillingar i 3D. Efter att ha beställt nödvändiga reservdelar ska en exakt digital hjälpprocess erhållas för demontering av defekta delar och installation av nya.

Underleverantörer ska också att anslutas till den digitala processen via en mobil lösning för inspelning, dokumentation och avskrivning av underhålls-, reparations-, rengörings- eller inspektionsaktiviteter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.147