23948sdkhjf

Tekn-IQ - förmågan att underhålla och lösa problem

För att öka intresset för Industritekniska programmet bland ungdomar som nu gör sina gymnasieval introducerar Teknikföretagen ett nytt begrepp för att belysa händiga och teknikkunniga ungdomars kompetens: Tekn-IQ.

- Tekn-IQ är precis som det låter, teknisk smartness! Det är superkraften att fixa en trasig grej eller mecka ihop en ny. Förmågan att planera och skapa, välja och bearbeta material, hantera och underhålla utrustning och lösa de problem som dyker upp, säger Victor Svedberg, kommunikatör på Teknikföretagen.

Begreppet Tekn-IQ lanseras med en kampanj som riktar sig till ungdomar som just nu funderar på om och var de ska plugga vidare efter grundskolan. Kampanjen belyser en ibland undervärderad förmåga och informerar om Industritekniska programmet.

- Det finns redan EQ, IQ. Men vi menar att vara händig och ha teknisk kompetens är en underskattad superkraft. Vi vill ruska om de ungdomar som är bra på att mecka, löda eller bara är allmänt händiga och säga: du har har en kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden. Om du pluggar här kommer du kunna få jobb mer eller mindre direkt efter gymnasiet, säger Victor Svedberg.

Industritekniska programmet har tät koppling till arbetsmarknaden för att eleverna snabbt ska kunna gå ut och arbeta i industrin. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094